Large a2f94ff3 9067 4333 891a c597a66c9552

Kako vratiti svoju unutarnju ljepotu i samopouzdanje?

Rastava je za svakoga poprilično teško razdoblje života, ali može biti i početak nečeg sasvim novog i uzbudljivog.  Kada je bolje vrijeme nego nakon razvoda za povratak svog najboljeg izdanja te vrijeme da zablistaš i nastaviš dalje jača nego ikada?

 Zavoljeti svoje tijelo znači pronaći ono najbolje od njega i to izvući na površinu, ali i prihvatiti neke sitne nesavršenosti koje svi imamo. Tek tada, moći ćeš biti najbolja verzija sebe, radeći konstantno na sebi, ali i radu u sebi, onom mentalnom i duševnom zadovoljstvu.

Ipak, vratimo se na otkrivanje onog najboljeg na sebi. Pronalaženje toga može biti uzbudljivo, zanimljivo i nadasve zabavno. Prihvaćanje svoje seksualnosti znači njezino posjedovanje. Oblačenje u odjeću koja ti savršeno stoji i u kojoj se osjećaš odlično. Ne govorimo o otkrivanju tijela već o lijepim tkaninama, onima koji oblikuju tvoje tijelo i čine te samouvjerenom gdje god se pojaviš.

Donosimo ti par savjeta kako vratiti unutarnju ljepotu koja jednostavno zrači na van!

  1. POZITIVAN STAV

Ne zaboravi da smo svi kreatori svoje realnosti i usmjeri svaki početak svog dana na nešto pozitivno i lijepo. Svako jutro kad se pogledaš u zrcalu, daj sama sebi barem jedan kompliment poput ovih: ''Lijepa sam. Poželjna sam. Pametna sam. Imam sve što mi treba i zahvalna sam.'' 

  1. GARDEROBA

Iako bismo svi trebali redovito (čitaj: svako godišnje doba) čistiti svoju garderobu, to se rijetko dogodi. Ipak, odjeća je način na koji sebe predstavljamo svijetu oko nas i način na koji šaljemo poruku o svojoj unutarnjoj osobnosti, a nekad i karakteru. Stoga, razmisli kako ti stoji tvoja odjeća i kako se osjećaš u njoj? Pročisti svoj ormar i ukoliko ti neki komad odjeće ne odgovara ili se u tome ne osjećaš samopouzdano, baci ga! Zamijeni garderobu novim komadom odjeće koji ćeš obožavati ili napravi nove kombinacije stare odjeće koje će osvježiti tvoju garderobu i svakodnevni odlazak na posao! 

  1. OBUĆA

Slično kao i s garderobom, i s obućom je situacija slična. Živiš li u tenisicama ili nekim starim, poderanim čizmama? Tenisice su odlične i udobne, ali za trening i duge šetnje! Svaka žena treba imati barem jedan par dobrih štikli s kojima će joj dodatno porasti samopouzdanje i kojima će oboriti sve oko sebe. Uloži u dobar par cipela na petu ili čizama koje su ujedno udobne, sexy i koje će se odlično uskladiti s novim uskim trapericama ili suknjom te u kojima ćeš moći biti profesionalna i u stilu! 

  1. KOSA, NOKTI I MAKE-UP

Redovito šišanje, održavanje boje i pramenova može napraviti čuda za tvoje samopouzdanje. Naš vanjski izgled često odražava ono kako se osjećamo i ako to možemo popraviti s posjetom najdražem frizeru, zašto ne? Također, malo maskare, zavodljivog crvenog ruža i trunka rumenila može totalno promijeniti naš vanjski izgled. Ipak, istaknula bih da je šminkanje samo dodatak onom dobrom unutarnjem osjećaju s kojim se ni jedna šminka ne može usporediti!

Nadalje, ljudi često ističu da nokti na ljudima govore puno o njihovoj općoj njezi i higijeni. Kakvi su tvoji? S vremena na vrijeme, priušti si lijepu i ugodnu manikuru i pedikuru te neka tvoji nokti zablistaju poput tebe. I stavi vesele boje, neka odražavaju novu tebe i tvoj veseli karakter! 

  1. SPA TRETMAN

Mišljenja sam da svaka žena zaslužuje vrijeme za njegovanje svog tijela, ali i duše. Kad uhvatiš slobodan vikend, iznenadi najbolju prijateljicu i uljepšajte si vikend posjetom nekom spa centru. Uživajte u miru i tretmanima koje zaslužujete te zaboravite na brige bar na kratko!

Ukoliko nisi jedna od onih koje redovito posjećuju kozmetičke salone, možeš svoj spa tretman napraviti i kod kuće. Posveti se svom tijelu i njeguj ga onako kako zaslužuje. Ne zaboravi na peeling, čišćenje lica, maskice i depilaciju. Sve što ti je potrebno je malo slobodnog vremena, pokoja kremica i najdraža serija na TV-u! 

  1. GLAZBA

Ovo je možda nebitna stavka za neke, ali bih ju uvrstila među one najvažnije. Glazba je melem za dušu. Slušaš li samo radio jer je najlakše? Napravi svoju listu omiljenih  pjesama, neka budu one koje najviše voliš i u kojima uživaš, ''raspali'' je na putu do posla i uljepšaj si jutro, a samim time i novi radni dan! 

  1. PREHRANA

Ne zaboravi da smo ono što jedemo. Omogući svom organizmu da funkcionira najbolje što može i osiguraj mu redovitu i balansiranu zdravu prehranu. Ona ne mora nužno biti skupa niti oduzimati mnogo vremena, potrebno je samo malo volje i truda. Na našoj stranici ima puno zdravih recepata za svaki obrok u danu ukoliko ti ponestane inspiracije. Kao rezultat, imat ćeš više energije, ali i bolju liniju! 

  1. VJEŽBANJE

Posljednja, ali ne i manje važna stavka. Bez fizičke aktivnosti, kočimo naše tijelo u napretku i svrsi. Ono je stvoreno za kretanje, stoga se pokreni! Odaberi aktivnost koja ti najviše odgovara, posveti joj se barem 3 puta tjedno, uskladi je sa zdravom prehranom, budi strpljiva i uživaj u treninzima i rezultatima!

Thumb 883e923c 37f8 4f20 82b5 f4f44bee9de7

Rastavljeni

.com

Svi članci