Large 5bc9fcdf 10f4 468a a97a 883a94aeb93c

Pet velikih prednosti odrastanja djeteta uz psa

Djeca vole pse – i za to postoji dobar razlog. Provjerite u nastavku koji su to razlozi zbog kojih je pas savršen dodatak za obitelj s malom djecom.

Većina djece voli pse. Slatki su, vole se maziti i odlični su prijatelji. No, jeste li znali da odrastanje s psom može doprinijeti djetetovom psihičkom i tjelesnom razvoju?  Ovdje su samo neke od mnogih prednosti života s psom.

  1. Stalno druženje

Djetinjstvo nije uvijek lako, stoga kućni ljubimac osigurava stalno druženje, u onim dobrim ali i u teškim razdobljima djetetovog života. Psi mogu biti odličan izvor sigurnosti za djecu – čak i onda kada se moraju suočiti s teškim životnim izazovima. Kad god se djeca osjećaju tužno, kada su ljuti ili kada se boje, oni se uvijek mogu obratiti svome ljubimcu. Pokazalo se da briga o psu te ''maženje s psom'' oslobađaju stres i pomažu ljudima da se opuste.

  1. Aktivan stil života

Briga za psa također potiče aktivniji način života. Zapravo, nedavna studija pokazala je da djeca s psima vježbaju jedanaest minuta dnevno više u odnosu na svoje vršnjaka koji ne nemaju kućne ljubimce. Psima je potrebna dnevna šetnja, trčanje i puno vremena za igru. Neodoljivi psić zasigurno je odlična motivacija, pogotovo onda kada niste raspoloženi za neku aktivnost.

  1. Odgovornost

Posjedovanje kućnog ljubimca odličan je način da podučite svoju djecu odgovornosti. Osiguravanje da obiteljski pas ima hranu i vodu daje djeci prvi uvid u obaveze i odgovornost. Djeca također razvijaju empatiju i suosjećanje brinući se za svojeg kućnog ljubimca, a ujedno razvijaju i višu razinu samopoštovanja dok se brinu o potrebama svojeg ljubimca.

  1. Zdravlje je bogatstvo

Nedavne studije pokazale su da bebe koje su odrasle u bliskom kontaktu s kućnim ljubimcem su bile rijetko bolesne u prvoj godini života, a to ujedno znači i manje posjeta obiteljskom liječniku. Izloženost kućnim ljubimcima i mikrobima koje oni unose u kuću izvana pridonosi poboljšanju razvoja imunološkog sustava bebe. Istraživanja su također pokazala da djeca koja odrastaju s psima imaju smanjeni rizik od alergija.

  1. Don't worry, be happy!

Jedna od najvećih prednosti posjedovanja psa u ranom djetinjstvu jest da oni jednostavno djecu čine sretnima. Dokazano je da interakcija sa životinjama povećava razinu dopamina i serotonina, a oni su sastavni kemijski dijelovi pozitivnih osjećaja. Bez obzira na znanost, činjenica je da igranje i interakcija s psima je zabavna te oni jednostavno osvjetljavaju svaki dječji dan.

 Odrastanje uz psa može obogatiti dječji život na mnogo načina. Pridruživanje psa kao člana obitelji može biti jedan od najvećih darova koje možete dati svojoj djeci.

 Izvor:https://www.petcentric.com/articles/breeds/5-benefits-of-dogs-and-children-growing-up-together

Thumb 883e923c 37f8 4f20 82b5 f4f44bee9de7

Rastavljeni

.com

Svi članci