Large 199d6f6e cf6e 44f5 9a5f face955a5a18

5 savjeta kako ostati jak tijekom i nakon razvoda

Kada ste se odlučili za brak, odlučili ste ostatak svog života provesti s jednom osobom koju volite više od bilo kojeg drugog. Nikada vam nije bilo na umu da bi se jednoga dana mogli osjećati drugačije u vezi s tom osobom. Nažalost, istina je da gotovo polovica svih brakova završava razvodom, a da ne postoji pravi ili krivi način rješavanja vašeg braka, nošenja s razvodom ili osjećaja tuge, gubitka, pa čak i neuspjeha.

Sada je vrijeme da naučite kako se nositi s razvodom kako biste mogli nastaviti sa sretnijom i boljom budućnošću. Zato vam donosimo 5 kratkih savjeta kako nastaviti dalje i biti zadovoljni bez obzira na vanjske okolnosti.

  1. Dozvolite si zaplakati

Želiš biti jak/a i jak/a si. Problem s jakim je što toliko puno muškaraca i žena smatraju da ne smiju biti ništa drugo. Ovo jednostavno nije točno. Dobri odvjetnici za razvode će vam reći da je najbolje što možete učiniti kako biste zadržali svoju snagu jest da tugujete zbog gubitka vašeg braka. Vikati, vikati, uroniti u samožaljenje nekoliko sati ili čak dan. Onoliko koliko je vama potrebno. Vaš je brak završen i zaslužujete priliku da zatvorite to poglavlje svog života. Ključ je postaviti vremensko ograničenje na vašu žalost. Kad jednom dođe, vrijeme je da budete jaki i nastavite dalje. Ne dozvolite svojim okolnostima da utječu na vaše raspoloženje i život. Ključ vašeg zadovoljstva samo je u vašim rukama. Pomaže više nego što možete zamisliti. 

  1. Napravite popis stvari koje želite učiniti

Odjednom imate puno više slobodnog vremena u vašem životu, pa zašto ne započeti popis onoga što biste željeli? Sada imate pravo zadovoljiti sve one potrebe koje ste dosad možda zanemarivali na račun svog bivšeg supruga/supružnice. Možda ste oduvijek željeli plesati, ali vaš suprug nije. Možda želite sami krenuti u kino, ali vaš se supružnik uvijek pridružio. Možete čak napraviti popis zemalja koje želite posjetiti tako da možete putovati sami ili s najboljom prijateljicom/prijateljem. Vi posjedujete svoj život i nemate nikoga kome se morate opravdavati za svoje želje i potrebe. 

  1. Pronađite nekoga na koga se možete osloniti

Izaberite nekoga za razgovor i neka ta osoba bude vaš povjerenik. Vrijeme je da pronađete pouzdanog prijatelja u svojoj sestri, svom najboljem prijatelju, čak i vašoj mami. Razgovarajte s tom osobom i pustite sve. Kad se osjećate dolje ili frustrirano, to je osoba koju ćete nazvati da biste se osjećali bolje. Oni vam mogu dopustiti da razgovarate o tome što vam je na umu, a zatim vam zabraniti da ponovo govorite kako biste se mogli dobro provesti. Ta osoba će znati slušati sve što joj imate za reći te vas neće osuđivati niti kriviti za vaše postupke. To je vaša osoba, a cijenit ćete sve što ona ima za to vrijeme ponuditi. 

  1. Aktivirajte se!

Ništa ne čini da se osjećamo bolje nego kad smo  aktivni i zdravi. Započnite te plesne tečajeve koje ste oduvijek željeli. Učlanite se u teretanu, isplanirajte noćnu šetnju s prijateljem/prijateljicom ili se pridružite nekom sportskom timu. Nađite onu fizičku aktivnost koja vam najviše odgovara. Zaslužujete da vaš um, tijelo i duša budu na pravom putu za vas. Još važnije, vaše tijelo je stvoreno da bude u pokretu te da bude aktivno. Budući da aktivnost pomaže tijelu da izgori kalorije, ona također pomaže vašem tijelu pri oslobađanju zdravih endorfina koji poboljšavaju raspoloženje, smanjuju razinu stresa i čine da se osjećate bolje. Ako uz to dodate zdravu i reguliranu prehranu, možete dodatno poboljšati svoje tijelo i um.

  1. Razgovarajte s terapeutom

Nema ništa loše u traženju dodatne stručne pomoći kada vam je potrebna. Ako se ne osjećate dobro, to vam pomaže. Možete pronaći terapeuta koji će vas slušati, pomoći vam i omogućiti vam da prođete kroz ovo teško vrijeme u vašem životu. Pritom vodite računa da posjetite osobu u čije vještine, kompetencije i sposobnosti ćete biti sigurni. Nemojte se sramiti tražiti pomoć. Snažni ljudi su oni koji sebi mogu priznati da su ranjivi, da ne znaju rješenja za sve i da im je ponekad potrebna pomoć. Među njima ste i vi.

 

Ne zaboravite, vaš razvod može biti teško razdoblje. Kraj jednog poglavlja u vašem životu je uvijek težak, i to je samo činjenica života. Kada se usredotočite na ozdravljenje, možete sebi pomoći nositi se s novim situacijama. Okolnosti su tu da  nam pokažu da imamo priliku sami odabrati kako ćemo gledati na situaciju pa je bolje usredotočiti se na ono pozitivno i što možemo naučiti za budućnost. Pronađite mehanizam koji vam odgovara i krenite s njom. Zaslužite priliku da budete sretni, pa je i pronađite.

 

PREUZETO: https://divorcedmoms.com/5-tips-help-stay-strong-throughout-divorce/

Thumb 883e923c 37f8 4f20 82b5 f4f44bee9de7

Rastavljeni

.com

Svi članci